Raw chokladmousse tårta

Idag fyller jag år och då bakade jag något som jag tycker om. Jag älskar choklad och jordnötter. Så det fick bli en raw nötbotten med extra mycket jordnötter och med chokladmousse som fyllning. Blev supergott! Inte så söt, mycket choklad och dekorerad med vindruvor, hallon och syltad ingefära. Bästa kombon!

Jag gjorde en lite mindre tårta och tog då en tredjedel av raw tårtbotten samt 2/3 av chokladmoussen.

Jag hade inte blötlagt några nötter eller dadlar till tårtbottnen som det står i receptet men använde färska dadlar så det gick bra ändå. Du kan använda vilka nötter du vill, behöver inte vara i den blandning som det står i receptet. Jag tog lite extra hasselnötter och jordnötter för de tycker jag ger mer och bäst smak! När smeten var klar plattade jag ut den på en tallrik och formade den till en runt och platt botten.

Jag satte ett kartongpapper med gummisnoddar runt tårtbottnen för att få väggar att hälla chokladmoussen mot så tårtan skulle få fina raka kanter. Har tyvärr ingen liten kakform med avtagbara kanter så detta sätt fungerade superbra! Ställde in allt i kylen några timmar för att få moussen att stelna. Dekorerade med halva vindruvor, hallon och skivor av syltad ingefära!

Jag tyckte den blev supergod, precis mina smaker. Min man tyckte den var 10 gånger bättre än vad han hade trott så det tar jag som något positivt 🙂 och barnen gillade den även om de inte orkade så mycket. Den blir mäktig och passar perfekt att servera extra frukt och bär att äta till!

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.