Raw chokladmousse tårta

KATEGORIER

Idag fyller jag år och då bakade jag något som jag tycker om. Jag älskar choklad och jordnötter. Så det fick bli en raw nötbotten med extra mycket jordnötter och med chokladmousse som fyllning. Blev supergott! Inte så söt, mycket choklad och dekorerad med vindruvor, hallon och syltad ingefära. Bästa kombon!

Jag gjorde en lite mindre tårta och tog då en tredjedel av raw tårtbotten samt 2/3 av chokladmoussen.

Jag hade inte blötlagt några nötter eller dadlar till tårtbottnen som det står i receptet men använde färska dadlar så det gick bra ändå. Du kan använda vilka nötter du vill, behöver inte vara i den blandning som det står i receptet. Jag tog lite extra hasselnötter och jordnötter för de tycker jag ger mer och bäst smak! När smeten var klar plattade jag ut den på en tallrik och formade den till en runt och platt botten.

Jag satte ett kartongpapper med gummisnoddar runt tårtbottnen för att få väggar att hälla chokladmoussen mot så tårtan skulle få fina raka kanter. Har tyvärr ingen liten kakform med avtagbara kanter så detta sätt fungerade superbra! Ställde in allt i kylen några timmar för att få moussen att stelna. Dekorerade med halva vindruvor, hallon och skivor av syltad ingefära!

Jag tyckte den blev supergod, precis mina smaker. Min man tyckte den var 10 gånger bättre än vad han hade trott så det tar jag som något positivt 🙂 och barnen gillade den även om de inte orkade så mycket. Den blir mäktig och passar perfekt att servera extra frukt och bär att äta till!

Jenny 🙂

Dela detta inlägg:

Picture of Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.