Morotssoppa med röd curry och linser

KATEGORIER

En god och mustig höstsoppa!

Ingredienser:

  • 5 medelstora morötter i mindre bitar
  • ca 10 cm purjolök i mindre bitar (går också bra med gul lök)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 tsk röd currypasta (Santa Maria)
  • 5 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 dl röda linser
  • Salt och peppar
  • Koriander färsk eller fryst

Fräs morotsbitar, purjolök, vitlök och currypastan i några minuter i en kastrull. Tillsätt vatten, linser, salt och peppar. Låt småkoka under lock i ca 20 minuter tills morötter och linser är helt mjuka. Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Mixa soppar slät. Tillsätt ev lite mer vatten om det behövs. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar. Strö färsk eller fryst koriander på soppan innan servering.

Ät gärna med ett gott fröknäcke med ägg på för mer protein.

Recept: Nilla´s Kitchen

Jenny 🙂

Dela detta inlägg:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Bröd

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »
Glutenfritt

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »
Glutenfritt

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.