Fröknäcke

KATEGORIER

Fröknäcke är farligt gott och enkelt att göra.

Ingredienser: 

  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl vallmofrön
  • Brödkryddor som fänkål, anis och kummin
  • Flingsalt

Sätt ugnen på ca 160 grader och varmluft.

Ta fram två bunkar. I den ena lägger du solrosfrön och pumpakärnor och lägger dem i blöt under 6-8 timmar. I den andra bunken blandar du linfrön, sesamfrön, fiberhusk, mandelmjöl, salt, kryddor och 5 dl vatten. Låt stå och svälla. Skölj solrosfröna och pumpakärnorna och blanda ihop med den bunken som stått och svällt. Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Strö över vallmofrön och flingsalt.

imageimageimage

Grädda fröknäcket i cirka 70 minuter. Öppna ugnsluckan lite då och då för att släppa ut ångan. När de är torra är de klara.

Låt fröknäcket svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.

Det är Linfrön och fiberhusk som hjälper brödet att hålla ihop. Om du inte tål, inte tycker om eller inte har några av fröna hemma kan du byta ut mot något som du gillar eller har hemma.

Brödet är helt glutenfritt!

Jenny 🙂

Dela detta inlägg:

Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Bröd

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »
Glutenfritt

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »
Bröd

Vilka bröd är okej i butiken?

Vi är ett brödälskande folk. I butiken finns det mängder med olika sorters bröd. Längtan, Fröjd, Lingongrova, Lantbröd, Extrem m.m. Många namn men ungefär samma innehåll

Läs mer »
Glutenfritt

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.