Våfflor på bovete och korn

KATEGORIER

Det finns så många olika recept på våfflor. Här kommer ett utan vetemjöl och mjölk. Vill du göra dem helt mejerifria så byter du ut smöret till kokosfett eller olja. Jag tror inte receptet är så känsligt om du vill prova bytta ut en del av mjölet till tex havregryn eller bara använda bovete. Prova ha i lite vanilj för en riktigt lyxig efterrättsvåffla.

Ingredienser:

  • 1 dl bovete
  • 1/2 dl kornmjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl iskallt vatten
  • 2 msk smält smör
  • 1 nypa salt

Blanda bovetemjöl, kornmjöl, bakpulver och en nypa salt. Rör ned ägget och det kalla vattnet till en jämn smet.

Smöra våffeljärnet. För att behålla dem frasiga lägger du de färdiggräddade våfflorna på ett galler en och en.

Servera med grädde, kokosgrädde, bär och sylt som efterrätt. Eller med keso, kvarg och bär som mellanmål. Funkar nog också att använda receptet till en matigvåffla med räkor, lax, rom, rödlök m.m. Prova!

/ Jenny 🙂

Dela detta inlägg:

Picture of Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.