Kikärtsbröd

KATEGORIER

Ett snabbt och enkelt bröd för dig som vill ha ett bröd som är spannmåls-, ägg- och mejerifritt. Ät som frukostbröd, till mellanmål, en soppa eller rosta det. Använd som hamburgerbröd, korvbröd, som botten till en pizza med kryddor som oregano och vitlök eller varför inte som Focaccia med oliver och rosmarin.

Ingredienser till 6 st bröd:

  • 1 förpackning kikärter med spad
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk linfrön
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 mska äppelcidervinäger
  • 2 msk brödkryddor (eller valfri kryddning)
  • Sesamfrön, solrosfrön eller pumpafrön till garnering

Ha ned alla ingredienser utom solrosfröna i en bunke, viktigt att du tar med spadet från kikärterna. Mixa till en jämns smet och blanda sen i solrosfröna. Klicka ut 6 klickar och forma dem till bullar. Strö över valfria frön om du vill. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 35-40 minuter. Kör gärna lite längre så de hinner stelna till i mitten. Blir bäst när de svalnat eller dagen efter. Går att förvara i en påse i rumstemperatur i flera dagar.

Inspirerad av Ewa Meurk, hälsoingengören.

/ Jenny 🙂

Dela detta inlägg:

Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.