Balance by life

För att må bra behöver du och din organisation vara i balans. Balans i kost, rörelse, sömn och återhämtning men även arbete, relationer och mental hälsa påverkar ditt mående. Våra vardagsvanor påverkar vår kropp och är nyckeln till en god hälsa.

Balance by Life drivs av Jenny Möller, läs mer om henne här.

Balance by Life drivs av mig, Jenny Möller. Jag är utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och hormonrådgivare. Jag arbetar med att sprida kunskap om hälsa, inspirerar och vägleder människor och organisationer till en mer hälsosam livsstil.

Mitt intresse för hälsa och hur kroppen fungerar började redan som ung. Som 12 åring önskade jag mig en kasse frukt och grönsaker av min mormor i julklapp. Vi var en aktiv familj som utövade allt från vindsurfing till skogsutflykter på vår fritid.

Jag utbildade mig till Hälsopedagog vid högskolan i Gävle 1996-1999. Efter min examen började jag som hälsopedagog i ett litet privat företag. Arbetade sen under 16 år som Hälsoutvecklare inom företagshälsovården.

Hur maten vi äter påverkar oss har alltid fascinerat mig extra mycket men också förundrat mig. I skolan fick jag lära mig att bra mat var fiberrikt och magert, att vi kunde äta i stort sätt hur mycket kolhydrater som helst men bara inte för mycket fett. För att gå ned i vikt så skulle vi äta mindre (och framför allt mindre fett) och träna mer. Jag har aldrig riktigt känt mig bekväm med dessa kostråd. Många har även haft svårt att hålla och må speciellt bra av dem. Idag förstår jag varför det inte kändes rätt eller varför jag och andra inte mådde bra av dessa kostråd. Vi har helt fel fokus, mat handlar inte om kalorier, och om vi går upp eller ned i vikt av maten. Utan mat behöver kroppen för att få näringsämnen för att fungera optimalt.

Jenny Möller - Balance by Life

Jag har alltid varit ganska frisk och stark men efter att ha fått barn var min kropp väldigt sliten och urlakad. Det resulterade i att jag blev infektionskänslig och åkte på alla barnens infektioner, dessutom blommade min gräsallergi ut. Men i takt med att jag fick sova mer, komma igång och träna igen, hitta mer tid för återhämtning och började näringsboosta mig med näringsrik mat och kosttillskott så känner jag mig idag starkare än på länge. För mig handlar hälsa om balans; balans mellan kost, rörelse, träning, tankar, känslor, återhämtning, sömn, glädje och njutning. Vi behöver alla delar för att må bra!

Ju mer jag sätter mig in i hur kroppen fungerar desto mer förundrad och imponerad blir jag av att den är så fantastik och att den faktiskt fungerar så bra som den gör trots den livsstil vi lever idag. Idag är det inte lätt att leva balanserat. Det är så mycket som lockar oss och som tar vår tid och uppmärksamhet. Samtidigt som det idag är ännu viktigare att ta hand om oss själva för att orka med allt som vi vill. Min passion är att inspirera och vägleda människor att uppnå den bästa versionen av dem själva med hjälp av en hälsosam livsstil.

Genom åren har jag med stor glädje och tacksamhet haft förmånen att få inspirera och vägleda flera tusen människor till en bättre livsstil och hälsa.
Jag hoppas på att få vara din inspiration till ett friskare liv!
/Jenny

Läs gärna vidare om min kompetens och utbildning

Utbildning

 • Hormonrådgivare, Louise Rudberg (2023)
 • WOW dagen & kursen, David JP Philips (2023)
 • OptimumMetoden, postural träning (2019)
 • Andningstränare genom Medveten Andning (2017)
 • EU BioTek Matintoleranskurs (2017)
 • HRV Tränare steg 1 (2017)
 • Yogautbildning genom AerobicWeekends (2016)
 • Dipl. Kost- och Näringsterapeut genom Nordiskt Näringscenter (2-årig utbildning) (2012-2014)
 • Dipl. Mikronäringsterapeut genom Egenvårdspoolen (2013)
 • Grundläggande näringslära genom Nordiskt Näringscenter (2012)
 • Motiverandesamtal genom Psykologpartners (2008)
 • UGL genom ugil konsult (2006)
 • Aerobic box utbildning genom AerobicWeekends (2004)
 • Obesitas genom Uppsala universitet (2003)
 • Fitnessyoga utbildning genom Våga Yoga (2002)
 • NIX Handledarutbildning, rök- och snusavvänjning (2001)
 • Aerobicledar utbildning genom Nautilus (1999)
 • Vattenaerobicledar utbildning genom Nautilus (1999)
 • Simlärarutbildning genom Svenska Livräddningssällskapet (1998)
 • Hälsoprofilbedömning genom Hälsoprofilinstitutet (1997)
 • Mulleledatutbildning genom Friluftsfrämjandet (1995

Högskoleutbildningar

 • Fil. Kand. i Pedagogik med inriktning mot hälsopedagogik vid Högskolan i Gävle 120 p (1996-1999)
 • Människans anatomi och fysiologi 5 p (1998)
 • Välfärdssjukdomar 5p (1998)
 • Kroppen i datormiljön 5p (1998)
 • Svensk klassisk massage 5p (1997)

Anställningar

 • Hälsoutvecklare på Regionhälsan Västmanland (2015-2021)
 • Hälsoutvecklare på Manpower Hälsopartner (2004-2015)
 • Hälsopedagog på Vivera AB (1999-2004)
 • Vattengympa- och aerobicledare hos Nautilus (1999-2009)
 • Gympaledare för personalgympan på Högskolan i Gävle (1999)
 • Vattengympaledare för strokeföreningen i Gävle (1998-1999)
 • Värdinna, badvärd och badvakt på Lögarängs-, Kristiansborgs- och Skultuna badet (1995-2000)