Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att det är svårt att få vegetariska biffar och bollar att hålla ihop. Men dessa får en bra konsistens. Gör dem gärna lite grova om du som jag gillar att det finns lite mer tuggmotstånd och kör dem inte för länge i ugnen då blir de lätt för torra.
Tips! Du kan byta ut kikärtorna till andra bönor som svarta, kidney eller vita bönor. Prova krydda dem med kryddor som du gillar. Eller gör gröna örtbollar med massa basilika och spenat. Det här receptet kan du ha som bas och göra massa olika variationer av det. 

Ingredienser:

  • 1 pkt kikärter
  • 200 g grovriven morot
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 ägg
  • 2,5 msk potatismjöl
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 msk riven ingefära
  • 0,5 tsk paprikakrydda
  • chili, cayennepeppar, svartpeppar och salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa solrosfrön, grovrivna morötter och kikärter tills det fortfarande finns lite bitar kvar om du som jag gillar att det är lite tuggmotstånd. Knäck i äggen, ha ned potatismjöl och kryddorna. Blanda allt väl. Smörj en plåt eller ugnsform. Rulla bollar av smeten och lägg i den smorda formen/plåten. Grädda mitt i ugnen under ca 20 minuter, tills de fått färg. Stek i valfritt fett i en stekpanna så de får en härlig krispig yta.
Servera med potatis, quinoa, matvete/havre/korn, massa grönsaker, aioli, tzatziki på gurka eller morot, guacamole, tomatsalsa…
Recept: Superfood Sweden
Jenny 🙂
Dela detta
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.