Havrescones

KATEGORIER
Scones är ett snabbt och enkelt sätt att få nybakat bröd. Dessa är gjorda på näringsrika ingredienser som havregryn, lite mandelmjöl, banan och frön och ger där med en större mättnad. Godast är att äta dem direkt när de är lite varma men de går att spara några dagar, värm då på dem lite innan du äter så blir de mindre torra. Ät dem gärna med något proteinrikt som ägg och skinka så har du en komplett frukost eller mättande mellanmål. 
 
Ingredienser:
  • 3 dl havregryn
  • 0,75 dl mandelmjöl 
  • 0,5 tsk salt 
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 banan
  • 0,5 dl (50 g) smör eller kokosolja
  • 2 dl valfri mjölk
  • 0,5-1 dl solrosfrön (valfritt)
  • 0,5-1 dl pumpakärnor (valfritt)
  • Sesamfrön att garnera med

 

Sätt ugnen på 225°C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smör eller kokosolja, banan och valfri mjölk. Mixa ihop allt. Blanda ned solrosfrön och pumpakärnor om du vill ha lite mer tuggmotstånd, kan annars uteslutas. Låt degen stå och svälla i 10 minuter.

Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Blir ca 7 st.  Strö över lite sesamfrön. Grädda i ca 20-25 minuter mitt i ugnen tills att sconesen är gyllenbruna och genombakta.

Jenny 🙂

Dela detta inlägg:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Bröd

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »
Glutenfritt

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »
Glutenfritt

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.