Vilka bröd är okej i butiken?

KATEGORIER

Vi är ett brödälskande folk. I butiken finns det mängder med olika sorters bröd. Längtan, Fröjd, Lingongrova, Lantbröd, Extrem m.m. Många namn men ungefär samma innehåll om man kollar innehållsdeklarationen. Jag får ofta frågan vilket bröd som är bäst eller bra. Så när jag senast var och handlade så läste jag på de flesta bröden för att ta reda på vilka som jag kan rekommendera. Mitt kriterier för ett ok bröd är inget vetemjöl, socker eller konstiga tillsatser. Bland de mjuka bröden hittade jag 6 st som var bakade på råg och någon hade även korn i sig. De hårda bröden tittade jag inte lika noga på men valde ut 6 st, så det fanns säkert fler som var utan vete, socker och massa tillsatser.

imageimage

Så om du vill äta bröd och klarar av gluten så tycker jag att dessa är ett bra alternativ. Anledningen till att jag valt bort vete är att jag märker att många mår dåligt eller får olika reaktioner på vete, troligen pga av att vetet idag är så förädlat och innehåller större mängd gluten än vad det gjort från början. Dessutom är det raffinerade vetet näringsfattigt. Däremot verkar flera klara av råg mjöl i måttliga mängder. Äter man även rågmjölet i så hela korn som möjligt så ger det också oss mer näring.

Jenny ?

Dela detta inlägg:

Picture of Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.