Vilka bröd är okej i butiken?

Vi är ett brödälskande folk. I butiken finns det mängder med olika sorters bröd. Längtan, Fröjd, Lingongrova, Lantbröd, Extrem m.m. Många namn men ungefär samma innehåll om man kollar innehållsdeklarationen. Jag får ofta frågan vilket bröd som är bäst eller bra. Så när jag senast var och handlade så läste jag på de flesta bröden för att ta reda på vilka som jag kan rekommendera. Mitt kriterier för ett ok bröd är inget vetemjöl, socker eller konstiga tillsatser. Bland de mjuka bröden hittade jag 6 st som var bakade på råg och någon hade även korn i sig. De hårda bröden tittade jag inte lika noga på men valde ut 6 st, så det fanns säkert fler som var utan vete, socker och massa tillsatser.

imageimage

Så om du vill äta bröd och klarar av gluten så tycker jag att dessa är ett bra alternativ. Anledningen till att jag valt bort vete är att jag märker att många mår dåligt eller får olika reaktioner på vete, troligen pga av att vetet idag är så förädlat och innehåller större mängd gluten än vad det gjort från början. Dessutom är det raffinerade vetet näringsfattigt. Däremot verkar flera klara av råg mjöl i måttliga mängder. Äter man även rågmjölet i så hela korn som möjligt så ger det också oss mer näring.

Jenny ?

Dela detta
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.