Chokladmousse

KATEGORIER

Idag firade vi nationaldagen med min favorit chokladmousse. Den är enkel och så god. Passar till alla tillfällen när man vill ha något chokladigt. Receptet innehåller egentligen 3 msk florsocker men jag provade idag att byta ut sötningen till dadlar och det gick jättebra!

Ingredienser:

  • 150 g mörk blockchoklad
  • 3 st dadlar
  • 0,5-0,75 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • ev smaksättning

Smält chokladen i vattenbad. Mixa dadlarna. Ha ned de mixade dadlarna och äggulorna i chokladen. Blanda och ha ev i lite extra kakao om du vill ha den ännu mer chokladig. Rör i mjölken och blanda så allt blandas ordentligt. Vispa äggvitorna till vitt skum. Vänd ned i chokladen. Ha ev någon smaksättning som tex kaffe, vanilj, chili, sprit… Häll upp i en skål eller portionsskålar. När det ska vara riktigt fint brukar jag hälla upp i vida glas. Ställ i kylen några timmar tills moussen stelnat. Servera med grädde, bär och frukt.

Jenny 🙂

Dela detta inlägg:

Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Bröd

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »
Glutenfritt

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »
Bröd

Vilka bröd är okej i butiken?

Vi är ett brödälskande folk. I butiken finns det mängder med olika sorters bröd. Längtan, Fröjd, Lingongrova, Lantbröd, Extrem m.m. Många namn men ungefär samma innehåll

Läs mer »
Glutenfritt

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.