Chokladmousse

Idag firade vi nationaldagen med min favorit chokladmousse. Den är enkel och så god. Passar till alla tillfällen när man vill ha något chokladigt. Receptet innehåller egentligen 3 msk florsocker men jag provade idag att byta ut sötningen till dadlar och det gick jättebra!

Ingredienser:

  • 150 g mörk blockchoklad
  • 3 st dadlar
  • 0,5-0,75 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • ev smaksättning

Smält chokladen i vattenbad. Mixa dadlarna. Ha ned de mixade dadlarna och äggulorna i chokladen. Blanda och ha ev i lite extra kakao om du vill ha den ännu mer chokladig. Rör i mjölken och blanda så allt blandas ordentligt. Vispa äggvitorna till vitt skum. Vänd ned i chokladen. Ha ev någon smaksättning som tex kaffe, vanilj, chili, sprit… Häll upp i en skål eller portionsskålar. När det ska vara riktigt fint brukar jag hälla upp i vida glas. Ställ i kylen några timmar tills moussen stelnat. Servera med grädde, bär och frukt.

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.