Keso ostkaka

Denna keso ostkaka går ganska snabbt att slänga ihop. Passar till frukost, mellanmål eller som efterrätt. Är god att värma på och fungerar då bra som mellanmål innan barnens träning eller som mellanmål efter skolan.

Ingredienser: 

  • 250 g keso
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • 1 dl mandel
  • äkta vaniljpulver

Mixa mandeln fint eller med lite bitar. Skölj keson försiktigt i en sil och låt den rinna av. Rör ihop ägg, mandel och keso i en skål. Vispa grädden lätt och vänd ner i äggblandningen. Häll i en ugnsform eller i flera små. Grädda 30-40 minuter i 200 grader i mitten av ugnen tills ostkakan stannat. Servera med bär och ev mixad keso eller grädde.

Recept inspirerat av Anna Hallén.

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.