Keso ostkaka

KATEGORIER

Denna keso ostkaka går ganska snabbt att slänga ihop. Passar till frukost, mellanmål eller som efterrätt. Är god att värma på och fungerar då bra som mellanmål innan barnens träning eller som mellanmål efter skolan.

Ingredienser: 

  • 250 g keso
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • 1 dl mandel
  • äkta vaniljpulver

Mixa mandeln fint eller med lite bitar. Skölj keson försiktigt i en sil och låt den rinna av. Rör ihop ägg, mandel och keso i en skål. Vispa grädden lätt och vänd ner i äggblandningen. Häll i en ugnsform eller i flera små. Grädda 30-40 minuter i 200 grader i mitten av ugnen tills ostkakan stannat. Servera med bär och ev mixad keso eller grädde.

Recept inspirerat av Anna Hallén.

Jenny 🙂

Dela detta inlägg:

Bild av Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.