Kladdkaka

KATEGORIER

Kladdkaka har alltid varit min favorit för att det blir så gott men också för att det är en kaka som går snabbt att göra och är relativt svårt att misslyckas med. Men receptet jag använde förr innehöll massor av socker och vetemjöl, det receptet tycker jag idag är alldeles för söt. Den här kladdkakan är utan gluten, mejerivaror och vanligt socker. Sötas med dadlar som  ger mer näring och en godare/naturligare sötma. Den måste testas om du gillar kladdkaka!

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 10 dadlar
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl riven kokos
  • 5 msk kakao
  • 1/2 dl kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • En nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och rivna kokos till en jämn smet. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver,bakpulver och salt. Mixa samman allt. Knäck i äggen och ha i kokosoljan. Mixa allt till en jämn smet. Smörj en form med avtagbara kanter i kokosfett och bröa med riven kokos. Häll i smeten och grädda i ugnen i ca 8 minuter, den ska vara kladdig när du tar ut den. Låt kakan stanna och förvara i kylen i ca 1 timme innan den serveras. Servera gärna med bär och grädde.

Happy Valentines ❣️

Recept från Studio Hälsa. Gå gärna in på min väns superfina blogg Studio Hälsa för fler inspirerande recept.

Jenny ????

Dela detta inlägg:

Picture of Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.