Egengjord sportdryck/vätskeersättning/resorb

Här kommer ett recept på egengjord naturlig ”sportdryck”, vätskeersättning eller en så kallad “resorb” utan socker och tillsatser. Text och recept är hämtat från Martina Johanssons blogg: http://martinajohansson.se/?s=resorb

Nu när det är sommar och varmt eller vid hård träning tappar vi mycket vätska och elektrolyter dvs mineraler. Vi kan känna att kroppen blir alldeles saltig eller grusig när vi svettats mycket och det är mineralerna som lägger sig på huden. Vätskan och mineralerna som vi tappar behöver vi ersätta och ett bra sätt är att göra denna dryck. Martina säger att hon dricker 1 liter av denna dryck per dag.

Ingredienser:

  • 1 lite vatten
  • 1 lime
  • 1 tsk himalayasalt
  • 1/2 tsk kaliumpulver
  • 2 krossade magnesiumtabletter eller öppna kapslarna eller ta pulver

Koka upp vattnet, ta av värmen så fort det kokar och lägg i salt, kalium och magnesium. Om du använder kapslar så öppna kapslarna och häll ut innehållet. Mineralerna löser sig i varmt vatten. Tillsätt juice från 1 lime, blanda runt och ställ in i kylen.

Mängderna är inte exakta, har du inte kalium så ät en avocado istället. 2 avocados täcker dagens kaliumbehov. Har du inte magnesium så strunta i den och använd bara salt. Lime är också utbytbart förstås, men jag tycker att det blir gott. Om jag inte har lime hemma häller jag i en matsked askorbinsyra (C-vitaminpulver).

Hämtat från www.martinajohansson.se

Dela detta
Share

2 thoughts on “Egengjord sportdryck/vätskeersättning/resorb

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.