Vegetarisk köttfärsås

KATEGORIER

Jag har precis läst boken Food Pharmacy och blev sugen på att testa deras spagetti och köttfärssås  utan spagetti och köttfärssås 🙂 Av både hälso- och miljöskäl är det bra att minska lite på köttkonsumtionen och samtidigt kan vi öka variationen i det vi äter.

Ingredienser:

  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl svarta belugalinser
  • 500 g krossade tomater
  • 2 nävar babyspenat (jag hade grönkål)
  • buljong
  • salt och peppar
  • basilika och oregano

Skala och hacka löken och vitlöken. Koka upp linserna med buljongen och ha ned löken. Låt det koka tills linserna blir mjuka och häll av ev vätska som är kvar. Spar vätskan om du behöver späda lite. Riv moroten. Ta fram en mixer eller stor kastrull om du vill använda mixerstav. Ha ned linsblandningen, rivna moroten, spenat och krossade tomaterna. Mixa allt tills du är nöjd med konsistensen. Smaksätt med det du gillar tex salt, peppar, basilika, oregano, rött vin och soja. Späd ev med det sparade linsvattnet.

Gör lång spagetti av zucchini och morötter med en grönsakssvarv. Eller använd bönpasta eller annan valfri pasta.

För att mina barn skulle gilla denna nya vegofärs så försökte jag smaksätta den på samma sätt som vi gör med vanlig köttfärs. Jag hade tex i lite ketchup för att få lite sötma. Du kan också blanda din vanliga köttfärs med vegofärsen för att vänja dig eller barnen vid smak och konsistens.

Vegofärsen blev godkänd av min dotter. Men jag talade inte om vad jag hade i den. Jag sa att det var köttfärssås och spagetti men att den var lite annorlunda! Hon gillade den och valde att äta den även dagen efter. Bra betyg!

Jag och min man gillade den också. Blir lite mindre tuggmotstånd så nästa gång ska jag nog prova att inte mixa den så mycket samtidigt kanske barnen då ser vad det är i och börjar knorra.

Food Pharmacy har precis kommit ut med en kokbok. Jag har beställt den och väntar på leveransen. Så det blir säkert fler spännande recept framöver.

Jenny 🙂

 

Dela detta inlägg:

Picture of Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.