Pajskal med quinoa

Det är sällan jag gör paj men nu när det är kräfttider gör vi Västerbottenpaj. I år testade jag ett pajskal som jag åt hos min svägerska för några veckor sedan och den baseras på quinoa. Quinoan är naturligt glutenfri, proteinrik och innehåller lite mindre kolhydrater än andra mjölsorter dessutom är den mer näringsrik. Pajskalet blir jättebra och smakar faktiskt godare än det traditionella.

Ingredienser:

  • 4 dl kokt quinoa
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl havremjöl
  • 1 dl quinoamjöl
  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt

Koka quinoan och låt den svalna lite eller om du fått över från middagen dagen före så går det perfekt att använda till pajskalet. Blanda och knåda ihop alla ingredienser till en deg. Jag tog potatismjöl och en färdig mjölblandning och det gick också bra. Prova ta det du har hemma om du inte just har havremjöl och quinoamjöl. Du kan också mortla eller mixa havregryn till ett mjöl vilket är mycket billigare än att köpa färdigt havremjöl.

Den mjölblandning som jag använde mig av var denna och den innehåller durramjöl, rismjöl, havremjöl och majsstärkelse.

Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ca 20 minuter  i 200 grader. Fyll sedan pajen med det du tycker om!

Jenny 🙂

 

Dela detta
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.