Indisk palak paneer med halloumi

KATEGORIER

Indiska kryddor är så gott och nyttigt. Ingefära, gurkmeja och vitlök är antiinflammatoriska kryddor som används massor i det indiska köket. Denna rätt är vegetarisk men du kan välja att ha i kyckling om du vill.

Ingredienser:

  • 250 g spenat fryst eller färsk
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 cm ingefära
  • 3 msk smör
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk garam masala
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 burk hela tomater
  • 1/2 dl grädde
  • 200 g halloumi

Finhacka lök, vitlök och chili. Riv ingefäran. Ha ned smöret i en gryta och fräs lök, vitlök, chili, ingefära och kryddor på svag värme tills löken är mjuk. Tillsätt tomat och grädde, sjud en stund. Tärna halloumin i bitar. Ha sist i spenat och halloumi, värm en stund.

Servera med grönsaker, ris eller blomkålsris.

Jenny 🙂

 

Dela detta inlägg:

Bild av Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.