Detta recept innehåller svarta bönor vilket blir jättebra ersättning för mjöl. Det är svårt att gissa att det är bönor i kakan. Det är ett barnvänligt sätt att få det näringsrikare och glutenfritt. Så länge du inte talar om att det är bönor så går det jättebra 🙂
Fibrerna i bönorna är jättebra för tarmfloran. Bönor innehåller också mindre mängd kolhydrater för den som vill dra ned på det.
Ingredienser:
- 1 förpackning svarta bönor (400 g)
- 3 ägg
- 3 msk kokosolja
- 1 dl kakao
- 1 krm salt
- 1 tsk äkta vaniljpulver
- 8 st dadlar
- 150 g mörk choklad
- Vispgrädde (och eventuellt bär) till servering
Häll av och skölj bönorna. Lägg bönorna och dadlarna i en matberedare eller mixa slätt med en mixerstav. Tillsätt övriga ingredienser, utom chokladen, ner i mixern och mixa ihop till en jämn smet. Smält chokladen i vattenbad, häll ner i smeten och mixa ihop allt. Smörj en form med kokosfett. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. Känn med sticka. Ha kortare tid om du vill ha den lite kladdigare.
Servera med grädde och bär.
Du kan också välja att göra brownie av den!
Jenny 🙂