Chokladkaka med svarta bönor

Detta recept innehåller svarta bönor vilket blir jättebra ersättning för mjöl. Det är svårt att gissa att det är bönor i kakan. Det är ett barnvänligt sätt att få det näringsrikare och glutenfritt. Så länge du inte talar om att det är bönor så går det jättebra 🙂

Fibrerna i bönorna är jättebra för tarmfloran. Bönor innehåller också mindre mängd kolhydrater för den som vill dra ned på det.

Ingredienser: 

  • 1 förpackning svarta bönor (400 g)
  • 3 ägg
  • 3 msk kokosolja
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 8 st dadlar
  • 150 g mörk choklad
  • Vispgrädde (och eventuellt bär) till servering

Häll av och skölj bönorna. Lägg bönorna och dadlarna i en matberedare eller mixa slätt med en mixerstav. Tillsätt övriga ingredienser, utom chokladen, ner i mixern och mixa ihop till en jämn smet. Smält chokladen i vattenbad, häll ner i smeten och mixa ihop allt. Smörj en form med kokosfett. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. Känn med sticka. Ha kortare tid om du vill ha den lite kladdigare.

Servera med grädde och bär.

Du kan också välja att göra brownie av den!

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.