Kikärtsspad istället för ägg

KATEGORIER

Så häftigt! Nu har jag äntligen testat att vispa spadet från kikärterna. Det är som trolleri ✨ Det blir ett vitt skum likt vispad äggvita. Jag vet det låter helt otroligt! Spadet som jag alltid häller bort går att använda istället för ägg till chokladmousse, maränger, andra bakverk eller till pannkakor och våfflor. Det går också att använda till ett fluffigt skum istället för grädde.

T

En man vid namn Goose Wohlt ligger bakom upptäckten av kikärtsspadets oväntade egenskaper. Wohlt själv är vegan, och exprimenterade hemma med äggersättningsprodukter i maräng. Just kikärtsspadet visade sig vara en hit, och han döpte vätskan till aquafaba (aqua = vatten, faba = böna på latin).

Kikärtsfluffet luktar tyvärr kikärter. Känns så där till chokladmousse, bakverk och våfflor tycker jag.  Men det funkar faktiskt om det du lagar till har regält med smak. Jag testade göra en chokladmousse och då tog chokladen överhanden, så det blev bra! Jag testade också att bara smaksätta skummet med vanilj och lakridspulver för att få ett smaksatt fluffigt skum. Vaniljen blev för lite smak och kikärtsmaken gick igenom. Men med lakridspulver funkade det!

Så om du vill byta ut äggen mot ett veganskt allternativ eller om du är allergisk eller överkänslig mot ägg så är kikärtsspadet definitivt vårt att experimentera med. Om du inte känner behov av att byta ut äggen så måste du bara testa att vispa spadet. Det är verkligen super häftigt att det kan bli ett vitt skum ????

Jenny ????

Dela detta inlägg:

Picture of Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.