Raw tårtbotten

En enkel och super god rawfood tårtbotten. Rawfood bakverk innehåller mer näringsämnen än “vanliga” bakverk. Men glöm inte att många rawfood bakverk innehåller ganska mycket socker genom den torkade frukten.

Ingredienser:

  • 300 g torkade dadlar (om du väljer färska så något mindre)
  • 2 dl riven kokos
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 1/2 dl hasselnötter
  • 1 dl saltade jordnötter
  • ca 2 msk vatten (gärna blötläggningsvattnet från dadlarna)

image

Blötlägg dadlarna tills de är mjuka och spar sedan blötläggningsvattnet för att använda som vätska till tårtan. Blötlägg sötmandeln och hasselnötterna i ca 6-8 timmar. Lägg ned dadlar, riven kokos, sötmandel, cashewnötter och hasselnötter i en matberedare/mixer och kör tills de är finfördelade. Späd med någon matsked av dadlarnas blötläggningsvatten till bra konsistens. Ha i jordnötterna och mixa kort så att det blir bitar kvar av jordnötterna. Tryck ut smeten i en form och ställ den i frysen. Servera med grädde/kokosgrädde och bär/frukt.

Om du bara har en stavmixer så kan du mixa alla ingredienser var för sig och sedan blanda ihop dem med en slev.

imageimage

Tack Sara Andersdotter för receptet!

Jenny 🙂

 

Dela detta
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.