Majstortilla

KATEGORIER

Tacobröd på majsmjöl, utan tillsatser. Kräver ingen förberedelse. Rör ihop, kavla ut, stek och ät! Jag gillar de enkla recepten som går snabbt att göra. Då blir det av även om vi inte alltid planerat vad vi ska äta.

Ingredienser till ca 6 st:

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 dl vatten
  • 1 msk olja

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt vatten och olja. Knåda ihop till en deg. Dela degen i 6 delar och rulla till bollar. Kavla ut på mjölat bord tills de blir riktigt tunna. Pudra majsmjöl över medans du kavlar så att degen inte fastnar i kaveln.

image

Grädda bröden i en torr stekpanna. Om de hinner svalna så värm på dem i ugnen innan servering.

image

I tidigare inlägg finns recept på tacokryddatacofärs på svarta bönor, guacamole och tomatsalsa. Nu kan du göra din egen tacomiddag från grunden.

Jenny 🙂

 

Dela detta inlägg:

Picture of Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

2 Responses

    1. Det kan du säkert göra. Kan bli lite kompaktare. Prova att ta hälften mandelmjöl och hälften kokosmjöl. Kokosmjölet är lite lättare. Lycka till ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.