Chokladfudge och raw hallonlakritstårta

KATEGORIER

CHOKLADFUDGE

Chokladfudge utan socker, mjöl och mejerivaror. Med svarta bönor, dadlar, mandelsmör och kokosfett. Du läste rätt, chokladfudgen innehåller svarta bönor och de blev sååååå goda. Både barn och vuxna gillar dem!

Ingredienser: 

  • 2,5 dl svarta bönor
  • 1 dl kakao
  • 1 dl dadlar
  • 4 msk mandelsmör (jag tog vanliga mandlar som jag mixade till mjöl, gick bra det med)
  • 2 msk kokosolja
  • 1 nypa salt
  • Lite vaniljpulver

Mixa allt och tryck ut smeten på ett bakplåtspapper i en brödform. Låt stå i kylen eller frysen en stund.

Recept: Food Pharmacy

RAW HALLONLAKRITSTÅRTA

Tårtbotten

  • 12 dadlar
  • 3 dl valfria nötter (jag tog mandlar, hasselnötter och cashewnötter)
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 krm salt

Lägg dadlarna i blöt tills de är mjuka. Mixa nötterna till ett mjöl och ha i vanilj och salt. Mixa ned dadlarna, börja med 8 st för att se konsistensen. Smeten ska bli fast men inte för blöt. Tryck ut smeten i en pajform eller kakform.

Fyllning

  • 6 dl färska eller frysta hallon
  • 1 msk honung
  • 4 msk chiafrön
  • 3 krm äkta vaniljpulver
  • 4 tsk lakritspulver

Lägg allt i en bunke och mixa till en smet. Ställ in smeten i kylen i ca 4 timmar eller över natten. Om den inte blir tillräckligt tjock så har du i mer chiafrön. Bred fyllningen över tårtbotten.

Jenny 🙂

Dela detta inlägg:

Bild av Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.