Tacokrydda

Barnfamiljernas favoritmat nummer ett på fredagskvällarna är Tacos. Här kommer recept på tacokrydda så att du själv kan krydda din köttfärs. Du slipper då alla tillsatser som smakförstärkare, klumpförebyggande medel och socker.

Ingredienser:

  • 1/2 tsk salt (himalayasalt eller havssalt)
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 krm cayennepeppar

Blanda alltsammans i en burk så har du din färdiga tacokrydda. Om du vill kan du utesluta lök- och vitlökspulver och använda färsk vitlök och lök istället. Smaksätt även gärna köttfärsen med tomatpuré. Ha i lite vatten och låt koka samman.

Jenny ?

 

 

 

Dela detta
Share

One thought on “Tacokrydda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.