Glutenfria semlor

KATEGORIER

Dessa glutenfria semlor fick tummen upp av barnen och morfar. De blev ganska kompakta och mätande men smaken blev överraskande bra!

Kardemummabullar:

  • 2 st ägg
  • 1 dl kesella
  • 50 g smör
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 dl pofiber
  • 1 st uppvispad ägg att pensla med

Mandelmassa:

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 msk honung
  • 1 msk grädde

Tillbehör:

  • 2 dl grädde
  • 1 krm äkta vanilj
  • Florsocker att pudra med

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman ägg, mjukt smör, kesella, socker, salt, kardemumma och bakpulver. Blanda ihop mandelmjöl, fiberhusk och pofiber. Blanda samman allt och låt stå ca 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätska.

Rulla till 5 st bollar. Lägg dem på en plåt och pensla med uppvispat ägg. Grädda i ca 15 minuter eller tills bullarna fått fin färg. Låt svalna.

image

Blanda samman mandelmassan. Min mandelmjöl tog slut så mixade ca 1 dl mandel och fick då ett lite grövre mjöl till mandelmassan. Fungerade det också 🙂

Skär av toppen på bullen och spar som lock. Klicka i mandelmassan och ha på vispad grädde med äkta vanilj. Lägg på locket och pudra semlorna med vaniljsocker.

imageimage

Jenny 🙂

 

Dela detta inlägg:

Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.