Tacobröd på majsmjöl, utan tillsatser. Kräver ingen förberedelse. Rör ihop, kavla ut, stek och ät! Jag gillar de enkla recepten som går snabbt att göra. Då blir det av även om vi inte alltid planerat vad vi ska äta.
Ingredienser till ca 6 st:
- 2 dl majsmjöl
- 1 krm bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 2 msk fiberhusk
- 2 dl vatten
- 1 msk olja
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt vatten och olja. Knåda ihop till en deg. Dela degen i 6 delar och rulla till bollar. Kavla ut på mjölat bord tills de blir riktigt tunna. Pudra majsmjöl över medans du kavlar så att degen inte fastnar i kaveln.
Grädda bröden i en torr stekpanna. Om de hinner svalna så värm på dem i ugnen innan servering.
I tidigare inlägg finns recept på tacokrydda, tacofärs på svarta bönor, guacamole och tomatsalsa. Nu kan du göra din egen tacomiddag från grunden.
Jenny 🙂
2 Responses
Går det att använda mandelmjöl istället tror du?
Det kan du säkert göra. Kan bli lite kompaktare. Prova att ta hälften mandelmjöl och hälften kokosmjöl. Kokosmjölet är lite lättare. Lycka till ?