Blomkålspizza

Att få till en bra glutenfri pizzabotten är svårt. Denna botten är gjord på blomkål, ost och ägg och blev riktigt bra! Till och med barnen godkände den 🙂 Pizzan passar dig som vill göra en glutenfri och kolhydratfattig pizza. Börja med att koka en riktigt god tomatsås, ju längre du låter den stå desto bättre blir den.

Tomatsås

 • 1 burk krossade tomater
 • 3 vitlöksklyftor
 • 1 tsk oregano
 • 1 stjälk selleri
 • 2 msk olivolja
 • Salt
 • Svartpeppar

Fräs den hakade vitlöken i olivolja. Ha ned krossade tomaterna, hakad selleri och kryddor. Låt puttra i ca 30 minuter eller längre.

Blomkålsbotten:

 • 400 g blomkål
 • 1 dl riven ost
 • 1 tsk oregano
 • 1 tsk chili flakes
 • 2 msk mandelmjöl
 • 4 msk majsmjöl
 • 1/2 tsk salt
 • 2 ägg

Hacka blomkålen i mindre bitar och koka den mjuk. Mixa blomkålen i kokvattnet till en slät smet. Häll ned allt i en sil och pressa ut all vätska. Blanda blomkål, riven ost, mandelmjöl, rismjöl, ägg och kryddor till en deg. Bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Gör den tunn, ca 3 mm tjock. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 8-10 minuter tills botten blivit torr. Ta ut och låt svalna något. Bred ut tomatsåsen på botten. Ha på valfri topping och ost. Grädda ytterligare 5 minuter. Servera med sallad, vitkål och surkål.

Jenny 🙂

 

Dela detta
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.