Müslikakor

Här kommer ett gott och enkelt recept på müslikakor som är ett bra mellanmål att ta med. De är goda till kaffet eller perfekt extra energi före eller efter träningen. De är näringsrika och innehåller en bra kombination av bra kolhydrater, protein och fett. Jag har gjort två varianter. Grunden är sötning med banan och russin, men du kan ta någon annan torkad frukt eller utesluta helt. Havregryn som mättar med långsamma kolhydrater. Ägg ger protein tillsammans med nötter och frön. Fett frön nötter och frön eller som i ett av recepten med olivolja och kokosfett. Krydda dem med salt, kardemumma, kanel och vanilj. Gör dem precis om recepten är eller blanda ned det du gillar och har hemma. Jag älskar choklad och hackade några rutor och blandade ner i smeten. Blev supergott!

Ingredienser:

 • 1 st banan
 • 3 msk nötsmör tex jordnötssmör
 • 2 dl finrivna morötter
 • 2 ägg
 • 2 dl havregryn
 • 1 dl solrosfrön
 • 1 dl pumpafrön
 • 1 dl russin
 • Kardemumma
 • Salt

Mosa bananen i en bunke. Blanda med nötsmöret. Ha i de rivna morötterna och ägg, blanda ihop till en smet. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda ihop.

Ingredienser:

 • 1 st banan
 • 2 ägg
 • 2 dl havregryn
 • 1,25 dl kokosflingor
 • 0,75 dl mandelmjöl
 • 1/2 dl russin
 • 2 msk kokosfett
 • 1 msk olivolja
 • 1 tsk kanel
 • 1/2 tsk äkta vanilj
 • en nypa salt

Mosa bananen i en bunke.  Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda ihop.

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Fyll ett halv dl mått och klicka ut smeten på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills de är gyllene. Ta ut och låt svalna. De ska vara mjuka inuti.

Jenny 🙂

 

Dela detta
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.