Indisk palak paneer med halloumi

Indiska kryddor är så gott och nyttigt. Ingefära, gurkmeja och vitlök är antiinflammatoriska kryddor som används massor i det indiska köket. Denna rätt är vegetarisk men du kan välja att ha i kyckling om du vill.

Ingredienser:

  • 250 g spenat fryst eller färsk
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 cm ingefära
  • 3 msk smör
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk garam masala
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 burk hela tomater
  • 1/2 dl grädde
  • 200 g halloumi

Finhacka lök, vitlök och chili. Riv ingefäran. Ha ned smöret i en gryta och fräs lök, vitlök, chili, ingefära och kryddor på svag värme tills löken är mjuk. Tillsätt tomat och grädde, sjud en stund. Tärna halloumin i bitar. Ha sist i spenat och halloumi, värm en stund.

Servera med grönsaker, ris eller blomkålsris.

Jenny 🙂

 

Dela detta
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.