Chokladfudge och raw hallonlakritstårta

CHOKLADFUDGE

Chokladfudge utan socker, mjöl och mejerivaror. Med svarta bönor, dadlar, mandelsmör och kokosfett. Du läste rätt, chokladfudgen innehåller svarta bönor och de blev sååååå goda. Både barn och vuxna gillar dem!

Ingredienser: 

  • 2,5 dl svarta bönor
  • 1 dl kakao
  • 1 dl dadlar
  • 4 msk mandelsmör (jag tog vanliga mandlar som jag mixade till mjöl, gick bra det med)
  • 2 msk kokosolja
  • 1 nypa salt
  • Lite vaniljpulver

Mixa allt och tryck ut smeten på ett bakplåtspapper i en brödform. Låt stå i kylen eller frysen en stund.

Recept: Food Pharmacy

RAW HALLONLAKRITSTÅRTA

Tårtbotten

  • 12 dadlar
  • 3 dl valfria nötter (jag tog mandlar, hasselnötter och cashewnötter)
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 krm salt

Lägg dadlarna i blöt tills de är mjuka. Mixa nötterna till ett mjöl och ha i vanilj och salt. Mixa ned dadlarna, börja med 8 st för att se konsistensen. Smeten ska bli fast men inte för blöt. Tryck ut smeten i en pajform eller kakform.

Fyllning

  • 6 dl färska eller frysta hallon
  • 1 msk honung
  • 4 msk chiafrön
  • 3 krm äkta vaniljpulver
  • 4 tsk lakritspulver

Lägg allt i en bunke och mixa till en smet. Ställ in smeten i kylen i ca 4 timmar eller över natten. Om den inte blir tillräckligt tjock så har du i mer chiafrön. Bred fyllningen över tårtbotten.

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.