Thailändsk grön eller röd curry med kokosmjölk

Thailändsk curry är så gott och går fort att laga till. Välj grön eller röd curry. Jag har valt att göra den med kikärter för att få den vegetarisk men du kan lika gärna ha kyckling eller annan proteinkälla. Jag tog de grönsaker jag hade hemma och idag blev det blomkål, morot, brysselkål och rödlök. Jag tycker att de flesta grönsaker passar så välj de som du gillar eller har hemma. I receptet har jag skrivit förslag på grönsaker som du kan använda men du kan lika gärna byta ut dem till tex blomkål i bitar, haricotes verts, sockerärter, strimlad vitkål, spenat, zucchini tunt skivad, lök och böngroddar.

Ingredienser 4 portioner: 

 • 1 msk kokosfett
 • 1/3 purjolök (gärna den gröna delen i strimlor)
 • 1 vitlöksklyfta
 • 2 msk curry pasta röd eller grön
 • 1 msk fisksås
 • 1 msk tamarisoja
 • 1 msk limesaft
 • 1 pkt kokosmjölk 400 g
 • 2-3 dl vatten
 • 2 st morötter (tunt skivade)
 • 150 g broccoli (i mindre buketter)
 • 100 g champinjoner (i bitar)
 • 1 paprika (i bitar)
 • 2 pkt färdigkokta kikärter eller 500 g kycklingfilé
 • Färsk koriander eller thaibasilika till garnering

Hetta upp kokosfettet i en wok eller en tjockbottnad kastrull eller gryta. Fräs ev strimlad kyckling eller annars bara purjolök och vitlök i några minuter tills de blir lite mjuka. Tillsätt currypastan och fräs någon minut till under omrörning. Tillsätt kokosmjölken, fisksås, tamarisoja, limesaft och vatten och låt småkoka i några minuter. Ha i broccoli, svamp och kikärter och koka i 4-5 minuter. Ha mot slutet ned morot och paprika så de blir lite varma. Garnera med färsk koriander eller thaibasilika.

Servera med ris, quinoa eller mer grönsaker.

Jenny 🙂

 

Dela detta
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.