Indisk dal

Denna enkla indiska dal är gjord på röda linser och massa goda kryddor. Den blir smakrik och fyllig. En enkel rätt som är mättande och verkligen supergod. Servera den med grönsaker, ris eller indiskt bröd (roti).

Ingredienser:

 • 2,5 dl röda linser
 • 10 dl vatten
 • 1 msk olivolja/kokosfett
 • 1 tsk hela spiskummin frön
 • 1 torkad röd chili
 • 1 gul lök, finhackad
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 msk riven färsk ingefära
 • 2 tomater, finhackade
 • 1 tsk gurkmeja
 • 1 tsk garam masala
 • 1  grön chili, finhackad
 • Ev salt

Koka linserna i vattnet i ca 15 minuter. Linserna ska koka sönder. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs spiskummin frön och röd chili i oljan tills fröna börjar få färg. Ha i gul lök, vitlök och ingefära, och fräs med tills de mjuknar och får lite färg. Rör ned tomaterna och låt fräsa med tills de mjuknar och blir lite mosiga. Ha ned gurkmeja, garam masala och grön chili. Blanda ned linserna. Smaka av med salt. Strö över lite färsk koriander vid servering.

Recept: Vegomagasinet

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.