Indisk dal

KATEGORIER

Denna enkla indiska dal är gjord på röda linser och massa goda kryddor. Den blir smakrik och fyllig. En enkel rätt som är mättande och verkligen supergod. Servera den med grönsaker, ris eller indiskt bröd (roti).

Ingredienser:

  • 2,5 dl röda linser
  • 10 dl vatten
  • 1 msk olivolja/kokosfett
  • 1 tsk hela spiskummin frön
  • 1 torkad röd chili
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 tomater, finhackade
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk garam masala
  • 1  grön chili, finhackad
  • Ev salt

Koka linserna i vattnet i ca 15 minuter. Linserna ska koka sönder. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs spiskummin frön och röd chili i oljan tills fröna börjar få färg. Ha i gul lök, vitlök och ingefära, och fräs med tills de mjuknar och får lite färg. Rör ned tomaterna och låt fräsa med tills de mjuknar och blir lite mosiga. Ha ned gurkmeja, garam masala och grön chili. Blanda ned linserna. Smaka av med salt. Strö över lite färsk koriander vid servering.

Recept: Vegomagasinet

Jenny 🙂

Dela detta inlägg:

Picture of Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.