Chokladpraliner

KATEGORIER

Super enkla och goda chokladpraliner gjorda på dadlar. Dadlar ger en härlig kola smak och är perfekt till sötsaker. Dela dadlarna på mitten och ta bort kärnan. Fyll dadlarna med det du gillar tex en mandel, hasselnöt, valnöt eller med ett färdigt nötsmör tex jordnötssmör, mandelsmör, hasselnötssmör. Du kan också mixa nötter till ett eget nötsmör. Prova fylla dem med nougat eller mandelmassa. Smaksätt pralinerna med ingefära, lakrits, rom, apelsinskal, salt, chili eller pepparkakskrydda. Vad har du för favorit smaker?

Jag gjorde två fyllningar:

  1. Mixade mandel till ett mjöl och blandade med massor av riven ingefära, lite kokosfett och mandelmassa.
  2. Mixade hasselnötter, lite kokosfett och mandelmassa.

Smält mörk choklad i vattenbad. Doppa pralinerna i chokladen eller lägga dem i en iskubslåda och häll lite choklad ovanpå så ungefär halva pralinen blir täkt av choklad. Låt stelna i kylskåpet.

Perfekt som julgodis eller andra tillfällen när du är sugen på en chokladpralin.

God Jul!

Jenny 🙂

Dela detta inlägg:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Bröd

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »
Glutenfritt

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »
Glutenfritt

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.