Mugcake på svarta bönor

KATEGORIER

En mugcake på svarta bönor är ett bra sätt att öka upp näringen och proteinet i mellanmålet. Bönor är perfekt att använda istället för mjöl eftersom bönor i sig själva är mjöliga och ganska smaklösa. Denna mugcake blir ett näringsrikt mellanmål men ändå med chokladkakskänsla eller kladdkakskänsla om du kör den lite kortare tid. Du gör den i micron men var försiktig så den inte väller över, fyll en mugg till max hälften. Den blir riktigt varm så akta fingrarna! Du kan också köra mugcaken i ugnen. Jag tycker själv att det blev godare i ugnen, det går inte lika fort som i micron och är lättare att få den härligt kladdig i mitten.

Ingredienser till två mugcake

  • 1 dl kokta svarta bönor
  • 6 dadlar
  • 1 ägg
  • ½ tsk bakpulver
  • 2-3 tsk kakao
  • Kokosolja att smörja koppen med

Använd bönor på tetra och skölj av dem noga. Kärna ur dadlarna om det behövs. Ha ned allt i en bunke. Mixa allt till en smet med en mixerstav. Smörj en stor kopp med kokosolja och häll i smeten. Kör på full effekt i mikron i ca 2 minuter eller ca 15 minuter i 200 grader i ugnen.

Servera med bär, frukt och nötter.

Recept: Vego i världsklass

Jenny 🙂

Dela detta inlägg:

Bild av Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.