Mugcake på svarta bönor

En mugcake på svarta bönor är ett bra sätt att öka upp näringen och proteinet i mellanmålet. Bönor är perfekt att använda istället för mjöl eftersom bönor i sig själva är mjöliga och ganska smaklösa. Denna mugcake blir ett näringsrikt mellanmål men ändå med chokladkakskänsla eller kladdkakskänsla om du kör den lite kortare tid. Du gör den i micron men var försiktig så den inte väller över, fyll en mugg till max hälften. Den blir riktigt varm så akta fingrarna! Du kan också köra mugcaken i ugnen. Jag tycker själv att det blev godare i ugnen, det går inte lika fort som i micron och är lättare att få den härligt kladdig i mitten.

Ingredienser till två mugcake

  • 1 dl kokta svarta bönor
  • 6 dadlar
  • 1 ägg
  • ½ tsk bakpulver
  • 2-3 tsk kakao
  • Kokosolja att smörja koppen med

Använd bönor på tetra och skölj av dem noga. Kärna ur dadlarna om det behövs. Ha ned allt i en bunke. Mixa allt till en smet med en mixerstav. Smörj en stor kopp med kokosolja och häll i smeten. Kör på full effekt i mikron i ca 2 minuter eller ca 15 minuter i 200 grader i ugnen.

Servera med bär, frukt och nötter.

Recept: Vego i världsklass

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.