Super enkla och goda chokladpraliner gjorda på dadlar. Dadlar ger en härlig kola smak och är perfekt till sötsaker. Dela dadlarna på mitten och ta bort kärnan. Fyll dadlarna med det du gillar tex en mandel, hasselnöt, valnöt eller med ett färdigt nötsmör tex jordnötssmör, mandelsmör, hasselnötssmör. Du kan också mixa nötter till ett eget nötsmör. Prova fylla dem med nougat eller mandelmassa. Smaksätt pralinerna med ingefära, lakrits, rom, apelsinskal, salt, chili eller pepparkakskrydda. Vad har du för favorit smaker?
Jag gjorde två fyllningar:
- Mixade mandel till ett mjöl och blandade med massor av riven ingefära, lite kokosfett och mandelmassa.
- Mixade hasselnötter, lite kokosfett och mandelmassa.
Smält mörk choklad i vattenbad. Doppa pralinerna i chokladen eller lägga dem i en iskubslåda och häll lite choklad ovanpå så ungefär halva pralinen blir täkt av choklad. Låt stelna i kylskåpet.
Perfekt som julgodis eller andra tillfällen när du är sugen på en chokladpralin.
God Jul!
Jenny 🙂