En mugcake på svarta bönor är ett bra sätt att öka upp näringen och proteinet i mellanmålet. Bönor är perfekt att använda istället för mjöl eftersom bönor i sig själva är mjöliga och ganska smaklösa. Denna mugcake blir ett näringsrikt mellanmål men ändå med chokladkakskänsla eller kladdkakskänsla om du kör den lite kortare tid. Du gör den i micron men var försiktig så den inte väller över, fyll en mugg till max hälften. Den blir riktigt varm så akta fingrarna! Du kan också köra mugcaken i ugnen. Jag tycker själv att det blev godare i ugnen, det går inte lika fort som i micron och är lättare att få den härligt kladdig i mitten.
Ingredienser till två mugcake
- 1 dl kokta svarta bönor
- 6 dadlar
- 1 ägg
- ½ tsk bakpulver
- 2-3 tsk kakao
- Kokosolja att smörja koppen med
Använd bönor på tetra och skölj av dem noga. Kärna ur dadlarna om det behövs. Ha ned allt i en bunke. Mixa allt till en smet med en mixerstav. Smörj en stor kopp med kokosolja och häll i smeten. Kör på full effekt i mikron i ca 2 minuter eller ca 15 minuter i 200 grader i ugnen.
Servera med bär, frukt och nötter.
Recept: Vego i världsklass
Jenny 🙂