Jordnötscurry gryta

Jag älskar rödcurry, jordnötter och kokosmjölk så denna kombination blev supergod. Du kan göra grytan vegetarisk med kikärter, andra bönor eller tofu. Eller om du vill ha animaliskt protein så blir den god med kyckling. Har du inte just de grönsaker som det står i receptet att det ska vara så ta det som du har hemma. Det bästa av allt är att rätten går fort att tillaga 🙂

Ingredienser 4 portioner:

 • 2 pkt kikärter eller byt ut till tofu eller kyckling
 • 1 tsk kokosfett
 • 2 klyftor vitlök, hackad eller pressad
 • 1 gul lök, i större bitar
 • 1 paprika, tärnad
 • 0,5 zucchini, tärnad
 • 1 morot, tunt skivad
 • 1 burk kokosmjölk
 • 3 msk jordnötssmör
 • 0,5 tsk sambal oelek eller chiliflakes
 • 3 tsk curry pasta (tex Santa maria)
 • 0,5 lime
 • Salt
 • 1 broccolihuvud i buketter
 • 0,5 dl färsk hackad eller fryst koriander

Fräs vitlök, lök, paprika, morot och zucchini i kokosfett ett par minuter under omrörning. Tillsätt kokosmjölk, jordnötssmör och sambal oelek eller chili. Låt grytan koka upp, smaka av med lime och salt. Tillsätt broccolibuketterna och kikärterna och låt grytan puttra i 2-3 minuter. Strö över färsk eller fryst koriander. Servera med ris eller mera grönsaker.

Recept: Nilla´s Kitchen

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.