Här kommer en snabblagad vegetarisk rätt för den som gillar indiska smaker. Receptet kommer från Food Pharmacy.
Ingredienser:
- 1 stor gul lök eller 2 små
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1-2 tsk chiliflakes
- 2 morötter
- 1 msk kokosolja
- 0,5 cm hackad färsk ingefära
- 3 tsk garam masala
- 2 dl kokosmjölk
- 2 pkt svarta bönor (förkokta) ca 400 g
- 1 pkt kidneybönor (förkokta) ca 200 g
- 400 g finkrossade tomater
- 2 dl vatten
- 1 msk lantbuljong eller 1 st ekologisk grönsaksbuljong tärning
- Salt
- Svartpeppar
Hacka löken fint och riv morötterna grovt. Ha ned kokosfettet i grytan och ha ned lök, vitlök, morötter och chili. Värm på låg temperatur tills det mjuknat. Hacka ingefäran i små bitar. Tillsätt ingefäran, krossade tomater, kokosmjölken och buljong. Låt småkoka i ca 10 minuter. Mixa såsen med en stavmixer till en slät konsistens. Ha ned bönorna och kryddor, garam masala, salt och svartpeppar.
Servera med grönsaker, ris, hirs, durra eller potatis. Toppa ev med cashewnötter och färsk koriander. Om du inte vill ha en vegetarisk rätt så kan du ha ned halloumi eller kyckling.
Recept: Food Pharmacy
Jenny 🙂