Chokladpralin

KATEGORIER

Älskar du också choklad? Då måste du testa denna chokladpralin som är superenkel att göra. Perfekt om du vill ha något gott till kaffet eller vill göra ditt egna godis utan massa tillsatser. Gillar du inte ingefära eller vill göra dem nötfria så kan du ha smeten naturell eller prova smaksätta med tex lakritspulver, rom, hallon, kaffe, mintdroppar och chili.

Ingredienser:

  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl färska dadlar
  • 1 msk vatten
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 st syltad ingefära eller färsk riven ingefära
  • 2 msk jordnötssmör eller annat nötsmör

Smält chokladen i ett vattenbad medans du gör smeten som ska vara i pralinerna. Kärna ur dadlarna och lägg dem och resten av ingredienserna förutom chokladen i en bunke. Mixa till en jämn smet. Använd små formar, jag tog pappers näck formar. Häll lite choklad i botten på alla formar, ca 20 st. Ställ sedan in formarna och pralinsmeten i kylen i ca 10-15 minuter tills det stelnat. Pralinsmeten blir lättare att få ned i formarna när den blir kyld och inte lika kladdig. Låt resten av chokladen stå kvar i vattenbadet. Lägg en klick pralinsmet i varje form och häll sen på mer choklad så allt täcks. Ställ in i kylen igen. Sen är det bara att njuta!

Jenny 🙂

 

Dela detta inlägg:

Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.