Proteinbollar

KATEGORIER

Här kommer en variant på dadelbollar som är nötfria och perfekta till mellanmål eller mellan träningspassen! Idag är det inte alltid tillåtet att ta med nötter till skolan eller träningen eftersom det är många som är allergiska mot nötter. Då kan dessa bollar vara ett bra alternativ där jag bytt ut nötterna till kikärtor. Kikärtor innehåller protein, fibrer, selen och folsyra. Havregrynen och dadlarna ger tillsammans med kikärtorna bra med kolhydrater och kokosfettet bidrar med bra fetter som mättar.

Ingredienser:

  • 1 dl kokta kikärtor
  • 2 dl havregryn
  • 8 färska dadlar
  • 1 msk kakao
  • 2 msk kaffe
  • 1,5 msk kokosfett
  • 1,5 krm salt

Mixa allt till en jämn smet. Rulla till bollar och rulla dem sen i riven kokos. Låt stå i kylen någon timme innan du äter dem.

Jenny 🙂

Dela detta inlägg:

Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Bröd

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »
Glutenfritt

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »
Bröd

Vilka bröd är okej i butiken?

Vi är ett brödälskande folk. I butiken finns det mängder med olika sorters bröd. Längtan, Fröjd, Lingongrova, Lantbröd, Extrem m.m. Många namn men ungefär samma innehåll

Läs mer »
Glutenfritt

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.