Semmelchiapudding

KATEGORIER

Gillar du semlor men tål inte gluten, mejeri eller bara känner att du inte mår bra av blandningen. Här är ett recept med semmelsmak men ändå ett bra mellanmål. Passar semmelälskaren som samtidigt vill få i sig näring.

Bottenlager (”marsipan”)

  • 1,5 dl mandel
  • Vaniljpulver
  • 3 dadlar
  • Lite vatten

Mixa allt till en slät smet och ha i lite vatten om det blir för torrt.

Mellanlager (chiapudding med kardemumma smak)

  • 0,5 dl chiafrö
  • 2,5 dl havremjölk, mandelmjölk eller kokosmjölk/kokosgrädde
  • 0,5 mosad banan
  • 2 tsk kardemumma

Blanda ingredienserna till mellanlagret väl.

Tryck ned bottenlagret i en liten skål eller ett glas. Fyll på med mellanlagret. Låt sedan stå i kylen  minst 1 timme eller om du förbereder dem dagen före så kan de stå över natten.

Toppa med kokosgrädde med vaniljpulver för ett mejerifritt alternativ.

Recept från Raw food mamma

Jenny 🙂

Dela detta inlägg:

Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Bröd

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »
Glutenfritt

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »
Bröd

Vilka bröd är okej i butiken?

Vi är ett brödälskande folk. I butiken finns det mängder med olika sorters bröd. Längtan, Fröjd, Lingongrova, Lantbröd, Extrem m.m. Många namn men ungefär samma innehåll

Läs mer »
Glutenfritt

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.