Hallonsmoothie med gröna hemligheter

KATEGORIER

Hur kan du få i dig själv och barnen mera grönsaker utan att det egentligen märks? Hur kan du byta ut yoghurt och/eller mjölk för en mejerifri smoothie men ändå få den så där krämig? Denna smoothie är perfekt för nybörjare eller barn som ofta är lite ovana.

Ingredienser:

  • 1 grön banan
  • 1 avokado
  • 2 dl hallon
  • 1 näve bladspenat
  • 1/2 rödbeta
  • 2 dl vatten eller växtbaserad mjölk

Mixa allt väl och anpassa vätskan till den konsistens du vill ha. Mer fast för att kunna äta med sked eller mer rinnande för att dricka.

Vi gjorde först en utan rödbeta, då blev den lite blekrosa. Så vi provade att ha i lite rödbeta, då blev färgen riktigt fin. Det påverkade smaken lite men om du inte säger något så märks det nog inte 🙂 Prova göra båda och se vad ni gillar!

Vi har ofta våra bär i frysen och oftast även bananerna. Om du använder frysta bananer och bär så blir smoothien som en glass och kan ätas med sked och om du vill har du lite topping med nötter och frön. Eller drick den med sugrör som en milkshake.

Avokadon och bananen gör smoothien krämig. Om du använder grön banan så tillför du resistent stärkelse som är bra för våra tarmbakterier. Vi använder ekologisk havremjölk som vätska, den är utan tillsatser och socker.

Recept inspirerat från Food Pharmacy.

Jenny 🙂

Dela detta inlägg:

Picture of Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.