Kolabollar med choklad

Idag provade jag Food Pharmacys kolabollar. Receptet har få ingredienser, går relativt snabbt att göra och blev supergoda! Prova gärna smaksätta dem med tex lakritspulver, chili, mörk rom, punsch, kardemumma, rivet citronskal, kaffe eller ingefära.

Ingredienser:

  • 20 st färska dadlar
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl kallpressad kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Mörk choklad
  • Ev smaksättning

Mixa dadlar, salt, kokosolja, vaniljpulver och ev smaksättning. Mixa allt tills det blir blankt och segt. Ställ ev in smeten en stund i frysen så blir det lättare att rulla till små bollar. Smält chokladen i vattenbad. Stoppa en grillpinne eller liknade i varje boll och doppa sedan bollen snabbt i chokladen.

Jag tog ett durkslag och vände den upp och ned och satte ned pinnarna i de små hållen. Går också att ställa dem i ett glas. Låt de stå tills de har stelnat. Ta sedan bort pinnarna ur bollarna. Nu är det bara att äta!

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.