Gillar du semlor men tål inte gluten, mejeri eller bara känner att du inte mår bra av blandningen. Här är ett recept med semmelsmak men ändå ett bra mellanmål. Passar semmelälskaren som samtidigt vill få i sig näring.
Bottenlager (”marsipan”)
- 1,5 dl mandel
- Vaniljpulver
- 3 dadlar
- Lite vatten
Mixa allt till en slät smet och ha i lite vatten om det blir för torrt.
Mellanlager (chiapudding med kardemumma smak)
- 0,5 dl chiafrö
- 2,5 dl havremjölk, mandelmjölk eller kokosmjölk/kokosgrädde
- 0,5 mosad banan
- 2 tsk kardemumma
Blanda ingredienserna till mellanlagret väl.
Tryck ned bottenlagret i en liten skål eller ett glas. Fyll på med mellanlagret. Låt sedan stå i kylen minst 1 timme eller om du förbereder dem dagen före så kan de stå över natten.
Toppa med kokosgrädde med vaniljpulver för ett mejerifritt alternativ.
Recept från Raw food mamma
Jenny 🙂