Overnight goldoats

Denna gröt har jag hittat i Food Pharmacys kokbok. Det är en blandning av overnight oats och guldmjölk. Denna blandning gör gröten till en mättande, näringsrik och antiinflammatorisk frukost. Gröten är faktiskt riktigt god. Jag var först skeptisk, tyckte det kändes konstigt att ha gurkmeja och svartpeppar i frukostgröten 🙂 Men gröten får superfin färg av gurkmejan och blir riktigt god. Dadeln ger lite sötma som passar perfekt till gröten!

Ingredienser till en portion:

 • 1 dl havregryn
 • 1 msk chiafrön
 • 1 färsk dadel
 • ½ tsk kanel
 • ½ tsk gurkmeja
 • En nypa svartpeppar
 • 1 krm kardemumma
 • 1 krm malen ingefära eller lite riven färsk ingefära
 • 2 msk riven kokos
 • En nypa salt
 • 2 dl valfri mjölk

Blanda alla torra ingredienser. Klipp eller skär dadeln i små bitar. Häll på vätskan och rör om. Ställ in blandningen i kylskåpet under natten. På morgonen rör du om och tillsätter eventuellt mer vätska. Servera med bär, frukt och/eller nötter och frön på gröten.

Svartpepparn har jag haft i för den gör den aktiva substansen kurkumin i gurkmejan ännu mer biotillgänglig och ökar då kroppens upptag av gurkmeja. Så för dig som verkligen vill ha en antiinflammatoriska effekten så får du absolut inte missa svartpepparn!

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.