Morotskaka

KATEGORIER

Denna morotskaka har jag gjort glutenfri och minskat sockermängden i. Jag ska nästa gång testa byta ut sötningen till dadlar i kakan. Morotskakan blir saftig och fluffig och det är svårt att märka att det inte är vetemjöl i den. Så om du gillar morotskaka så måste du testa denna!

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 1 dl socker (ska egentligen vara 3 dl men jag minskade ned till 1 dl och hade råsocker)
  • 3 dl valfritt mjöl (jag hade 1 dl majsmjöl, 1 dl rismjöl och 1 dl durra mjöl)
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära (jag rev färsk och tog då 1 tsk)
  • 1 nypa salt
  • 1  1/2 dl kokosolja
  • 4 1/2 dl finrivna morötter

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker/sötning poröst. Blanda alla torra ingredienser och vänd ned i äggsmeten. Tillsätt olja och rivna morötter. Smörj en form med löstagbar kant, bröa med mjöl eller riven kokos. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna.

Cream cheese frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 1 dl florsocker (ska egentligen vara 4 dl men jag minskade till 1 dl)
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost

Vispa alla ingredienser krämigt. Bred frostingen över morotskakan.

Recept inspirerat av Leila.

Jenny 🙂

 

Dela detta inlägg:

Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Bröd

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »
Glutenfritt

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »
Bröd

Vilka bröd är okej i butiken?

Vi är ett brödälskande folk. I butiken finns det mängder med olika sorters bröd. Längtan, Fröjd, Lingongrova, Lantbröd, Extrem m.m. Många namn men ungefär samma innehåll

Läs mer »
Glutenfritt

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.