Indiska kryddor är så gott och nyttigt. Ingefära, gurkmeja och vitlök är antiinflammatoriska kryddor som används massor i det indiska köket. Denna rätt är vegetarisk men du kan välja att ha i kyckling om du vill.
Ingredienser:
- 250 g spenat fryst eller färsk
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 2 cm ingefära
- 3 msk smör
- 1/2 tsk gurkmeja
- 1/2 tsk garam masala
- 1/2 tsk spiskummin
- 1/2 tsk koriander
- 1 tsk salt
- 1 burk hela tomater
- 1/2 dl grädde
- 200 g halloumi
Finhacka lök, vitlök och chili. Riv ingefäran. Ha ned smöret i en gryta och fräs lök, vitlök, chili, ingefära och kryddor på svag värme tills löken är mjuk. Tillsätt tomat och grädde, sjud en stund. Tärna halloumin i bitar. Ha sist i spenat och halloumi, värm en stund.
Servera med grönsaker, ris eller blomkålsris.
Jenny 🙂