Chiapudding

KATEGORIER

Chiafröna kommer från Mexico och är energi och näringsrika. De är perfekta att göra en chiapudding av till frukost eller mellanmål. Chiafröna är omega 3 rika men omega 3:n är tyvärr svår för vår kropp att plocka upp vilket gör att vi bara få i oss små mängder av de livsnödvändiga fetterna. De är även proteinrika och innehåller mycket fibrer. Fettet, proteinerna och fibrerna gör att chiafröna är mättande och ger oss ett stabilt blodsocker. Fibrerna är vattenlösliga och bildar en gelé vid blötläggning. Detta gör fibrerna snälla för vår magetarm genom att de lägger sig som en skyddande hinna i tarmarna. Chiafrön är också mineralrika och innehåller bland annat mycket järn, kalcium, magnesium och fosfor.

image

Basrecept:

  • 2 dl vätska tex kokosmjölk, mandelmjölk, havremjölk,  vanlig mjölk…
  • 2-3 msk chiafrön

Blanda frön och vätska i en burk eller skål, blanda ordentligt och låt sedan stå i kylskåpet helst över natten. Rör gärna om lite då och då eftersom fröna sjunker ned.

Smaksätt med vanilj, kanel eller kardemumma. Du kan också mixa ned bär eller frukt men minska då ned på vätskan lite. Toppa chiapuddingen med bär, frukt, nötter, frön och  kokosflingor.

Chiapudding choklad

  • 1 banan
  • 3 msk chiafrön
  • 1 msk kakao
  • 1 dl vätska

Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller mossa bananen med en gaffel och blanda ordentligt. Denna choklad chiapudding passar choklad älskaren!

Det är perfekt att göra chiapuddingen i en glasburk om du vill ta med den till jobbet som mellanmål.

Jenny 🙂

Dela detta inlägg:

Picture of Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.