Ugnsbakad gröt

Är du trött på den vanliga havregrynsgröten eller tycker du inte om konsistensen som gröt har. Då måste du prova att göra ugnsbakad gröt. Ugnsbakad gröt är som att äta paj, har en krispig utsida och en mer krämig insida. Du kan variera smak och innehåll efter vad du gillar och har hemma. Men här kommer basreceptet.

Basrecept (1 port):

  • 1/2 banan
  • 1 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1 msk valfri mjölk eller byt ut till ca 1/2 msk kokosfett/smör
  • 1 krm bakpulver
  • 1 nypa salt

Smaksätt sedan med tex rivet äpple, blåbär, hallon, hackad mango, riven morot, jordnötssmör, vaniljpulver, kanel, kardemumma, kokosflingor, russin eller vad du mer tycker om. Jag gillar rivet äpple med kanel och kardemumma. Min dotter älskar russin och kanel. Prova dig fram till din favorit blandning 🙂

Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananen, blanda i ägg, havregryn, mjölk eller fett, bakpulver, salt och andra smaksättningar som tex rivet äpple och kanel. Rör ihop allt ordentligt. Smörj in en ugnssäker portionsform med kokosfett eller smör. Häll ned grötsmeten. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. Servera gröten med frukt och bär.

image

Om du vill så kan du förberedda allt kvällen innan. Då är det bara att slå på ugnen på morgonen och stoppa in gröten. Medans den bakas så gör du dig i ordning för dagen. Sen är det bara att njuta!

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.