Nu när bärbuskarna är fyllda med bär passar det bra att göra raw food yoghurt. Yoghurten kan du äta både till frukost och som mellanmål. Perfekt för den som inte äter mejerivaror eller för den som ibland vill hitta andra alternativ för att minska konsumtionen av mejerivaror. En raw food yoghurt kan du göra genom att mixa valfria bär med banan eller avokado eller varför inte både och. Du kan späda ut yoghurten med någon nötmjölk. Bananen och avokadon ger yoghurten en krämig konsistens. Bananen ger sötma och avokadon ger bra med fett.
Avokado- och bäryoghurt:
- 1 avokado
- 1 dl färska eller frysta bär
- ev nötmjölk för att späda med, kan behövas om du använder färska bär som är mindre vattniga
Banan- och bäryoghurt:
- 1 banan
- 1 dl färska eller frysta bär
- ev nötmjölk fött späda med
Eller blanda och ta en halv banan och en halv avokado. Du kan också ta 1 dl kokosmjölk eller annan nötmjölk. Prova dig fram. Krydda ev med äkta vanilj. Du kan också göra en raw food fil.
Kokos- och bärfil:
- 1 dl kokosmjölk
- 1 dl färska eller frysta bär
Servera med nötter, frön, kokosflingor, bär eller kanske en bra müsli.
Jenny 🙂