Omelett frukost

Frukosten är det mål som vi varierar minst. Jag vet inte vad det beror på.  Kanske för att vi är trötta och har bråttom på morgonen och inte hinner eller orkar fundera så mycket. Men att just variera det vi äter är viktigt för att vi ska få i oss de näringsämnen som vi behöver och för att inte kroppen ska reagera negativt på något livsmedel. Det är större risk att vi blir känsliga för tex mejerivaror och spannmål om vi äter väldigt mycket av dem.

Att ha ägg till frukost är mättande och ger bra med näring. Att lägga till grönsaker gör frukosten ännu mer näringsrik och ger också kroppen basiska mineraler.

Till denna frukost har jag gjort omelett på 2 ägg som jag kryddat med salt och vitpeppar. Vispa samman äggen och kryddorna och stek på medelvärme i smör eller kokosfett. Servera med tex blandade grönsaker och frukt. Här har jag haft blandsallad, groddar, tomat, avokado och 1/2 apelsin.

Jenny 🙂

 

Dela detta
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.