Smoothie frukost

Nu när värmen börjar komma börjar också mitt sug efter smoothies komma. Just nu består min frukost av en smoothie och ett kokt ägg, det håller mig mätt fram till lunch. Vad du har i din smoothie kan variera. Men försök att ha någon grönsak. Är du nybörjare så gör något sött som frukt att det smakar gott och blir mer lättdrucket, är du mer van kan du hålla ned på det söta och ha mer citron och tex ingefära för att ge fräschhet. Just nu blandar jag dessa ingredienser. Jag har inte alltid allt i, beror på vad jag har hemma. Men alltid någon grönsak, någon frukt, citron och ingefära.

Ingredienser:

  • En selleristjälk
  • En grönkålsgren (river av bladen från stjälken)
  • 1/3 citron
  • 1/2 apelsin
  • 1 dl krusbär
  • 1/2 avokado
  • 1/2 banan
  • 1 cm ingefära
  • Vattenimageimage

Skala och hacka allt i mindre bitar och släng ned i en mixer eller använd en mixerstav. Häll på vatten så att det täcker allt.

Mixa tills det inte finns några bitar kvar. Du kommer få ca 1-1 1/2 liter färdig smoothie. Jag dricker ca 3 dl till frukost och häller sedan upp resten i glasburkar. Antingen spar jag i kylskåpet eller så tar jag med som mellanmål.

Börja mixa och hitta dina favoriter!

Jenny 🙂

 

Dela detta
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.